Yoga til å utvikle deg som skuespiller

Yoga kan hjelpe deg med å fremme skuespillerevnene dine på mange måter. Det er ikke ukjent i enkelte kretser, å praktisere yoga, og det er fordi teknikkene du lærer her, er uvurderlige i mange sammenhenger. I denne artikkelen skal vi utforske hvilke fordeler kan gi deg når du skal utvikle deg som skuespiller og hvordan du kan bruke disse teknikkene når du er i karakter.

Kreativitet er en viktig del av skuespilleryrket

Yoga kan få tankene dine til å roe seg ned og lage rom for kreativitet. For å bryte inn i karakter kreves det fokus, som du lærer gjennom yoga (lær mer om yoga på shanti.no), fordi å fokusere er noe du gjør hele tiden, når du ligger på en yoga matte og finner roen gjennom aktive pusteteknikker. Og er det noe vi vet hjelper skuespillere, så er de tå bevare roen selv i stressede situasjoner.

Bli kjent med kroppen din

Det fremste verktøyet til en skuespiller, er uten tvil kroppen dens, og her er yoga prima. Yoga kan hjelpe skuespillere med å forstå kroppen sin og hvordan de kan bruke kroppen til å få frem uttrykk. Når du praktiserer yoga, er det stort fokus på å lage en forbindelse mellom kropp og sinn. Dette er helt essensielt, spesielt når du er på en teaterscene.

Meditative teknikker

En veldig stor del av yoga er pusteteknikker og hvordan pusten styrer mye av følelseslivet vårt og kan motvirke stress i kroppen. Det er elementer i yoga som eksklusivt fokuserer på pusten og å lære hvordan den beveger seg gjennom kroppen. Dette er åpenbart nyttig i hverdagen, men også for å hjelpe en skuespiller med å få det beste ut av en opptreden. Mange profesjonelle praktiserer yoga rett før de går på scenen, for å få kontroll over nervene, men også for å kontroll på lungene og uttrykk.

Få en fleksibel kropp

For å få en fleksibel kropp og fysisk styrke, er yoga også en gode ledesnor, som hjelper deg på vei. Disse to egenskapene er essensielle for skuespillere. Når du utforsker roller, vet du aldri hvor langt du må gå fysisk for å få frem det uttrykket du vil ha. Ved å praktisere yoga over lengre tid får du etter hvert stålkontroll.

Lad opp batteriene

La oss heller ikke glemme å lade batteriene. I en stresset hverdag, er det viktig å ta seg et lite øyeblikk med mindfulness og finne roen. Det er ingen tvil, om at dette vil hjelpe med å få det beste ut av deg selv, i hverdagen og når du står på scenen.

Yoga kan hjelpe deg med å finne roen selv i de mest stressede øyeblikkene, som rett før du skal på senene eller i en stresset hverdag med mange opptredener. Sørg for at du ikke blir utbrent og ta deg tid til å finne deg selv mellom rollene, så vil du være dyktigere på scenen.

Yoga er noe du kan praktisere hvor enn du er. Du kan ta frem en yoga matte på kontoret, hjemme eller på omkledningsrommet. Så det er bare å komme i gang!