Fokus og konsentrasjon

Når man er avhengig av å få noe gjort må man være fokusert og konsentrert og ikke la seg bli forstyrret av elementer rundt seg. Man trenger fokus og konsentrasjon i nesten alle sammenheng, både jobb, skole og i privatlivet.

Alle har sikkert vært i en situasjon der vi har en deadline hengende over oss, og det er fullstendig helt blankt i hodet. Desto hardere man prøver å fokusere, desto verre blir det. Det er ikke mangel på motivasjon til å fullføre jobben, det er kun mangel på fokusering og konsentrasjon.

Er man skuespiller trenger man å fokusere og være konsentrert for å kunne leve seg inn i rollen, og ikke minst huske alle replikkene. Driver man med kampsport må man også fokusere på å ikke miste hodet selv om man får litt juling. Som kampsportutøver er det en katastrofe når man mister fokus og konsentrasjon og faller bort fra game planen sin.

Kjører man rally eller formel er fokus og konsentrasjon like viktig. En liten feil kan fort føre til en krasj eller tap av en plass på pallen.

Driver man med trading og kjøper bitcoin på nett, som mange av oss gjør for tiden, trengs det full fokus og konsentrasjon. Man opplever som trader at det fort kan gå både opp og ned, og da er det viktig å holde fokuset oppe siden man kanskje investerer  litt langsiktig, og ikke få panikk å cashe ut alt på grunn av en liten fall i verdi.

Å konsentrere seg er lettere sagt enn gjort. Noen trenger spesiell atmosfære for å kunne konsentrere og fokusere, noen trenger absolutt stillhet, noen trenger å høre på musikk osv. Vi alle er forskjellig og det er derfor vi trenger forskjellige settinger for å kunne greie dette.

Det å fokusere og konsentrere seg kan som sagt være vanskelig. Det finnes metoder og øvelser man kan gjøre for å bli bedre i akkurat disse tingene.

Konsentrasjon

Metoder for å forbedre fokus og konsentrasjon

Fokusering og konsentrasjon, alt sitter i hodet vårt. Man kan vel si at fokusering og konsentrasjon er psykisk. Det er en del ting man kan foreta seg for å øke sjansen for å bli bedre til å fokusere og konsentrere seg.

Yoga er et veldig godt eksempel på dette. Yoga hjelper ikke bare på velvære, kropp og sjel, men også delen der man må fokusere og konsentrere seg. Man må ha fokus og konsentrasjon på 100% for at man skal kunne utføre yoga øvelser på korrekt måte. Man lærer å meditere og gå inn i seg selv.

På nett finnes det mange andre metoder man kan finne for å trene på å fokusere og konsentrere seg. For de som har store vansker med akkurat disse tingene anbefales det å foreta en liten reasearch på akkurat dette.

Øke sjansene for å kunne fokusere og konsentrere seg

Man kan også foreta noen fysiske grep for å kunne være bedre rustet til å kunne fokusere og konsentrere seg hvis det er en viktig jobb som har en deadline hengende over seg.

Man kan:

Eliminere forstyrrelser – finne seg en plass der man ikke har andre elementer eller personer som kan man lett kan bli distrahert av. Dette kan være både kollegaer, familie, mobil, unødvendig støy osv.

Reduser andre gjøremål – prioriter riktig og legg til side alt annet som ikke det brenner hos. Har man en jobb der man må drive med multitasking, er det ekstremt viktig med prioritering. Gjør det man absolutt må aller først, resten kan vente de få timene det tar å gjøre seg ferdig med jobben.

Meditasjon – lære seg meditasjon for å kunne finne den indre roen i seg selv. Om man lærer seg meditasjon, så er man allerede veldig langt på vei til å bli bedre på fokusering og konsentrasjon. Meditasjon krever nemlig full fokusering og konsentrasjon.

Mer regelmessig søvn – er meget viktig for at man skal kunne føle seg mer uthvilt. Mer uthvilt betyr bedre evne til å fokusere og konsentrere seg.

Høre på musikk – som får deg til føle deg avslappet, slik at hodet blir tømt for andre unødvendige tanker der og da. Noe musikk hjelper faktisk på fokusering og konsentrasjon.

Regelmessige pauser – det er viktig å sette av 10-15 minutter med jevne mellomrom for pause. Bruk disse pausene til andre ting enn fokus og konsentrasjon. Ta deg en kopp kaffe, sjekk mobilen, spis noe o.l.